miercuri, 9 octombrie 2013

Certificat Energetic Ieftin Rapid Simplu şi Economic!

Daca vrei sa vinzi o locuinta, sa inchiriezi sau vrei sa intabulezi o cladire noua, nu o poti face fara acest certificat.
Art. 12 – alin. (2) Pentru categoriile de cladiri care se vand sau se inchiriaza, certificatul se elaboreaza prin grija proprietarului si se prezinta la incheierea contractului de vanzare-cumparare, respectiv a contractului de inchiriere.
Performanta energetica se refera la tot ceea ce implica o buna functionare a cladirii: incalzirea termica a incaperilor, incalzirea apei pentru consum, racirea, ventilarea, iluminatul sau orice alte utilitati.
Certificatul Energetic atesta cat de eficienta este sau nu o cladire in consumul resurselor – combustibil, energie electrica, energie termica – pentru a oferi conditiile optime de functionare.
Chiar daca nu urmeaza sa vinzi, sa inchiriezi sau nu ai o cladire noua,   Certificatul Energetic se poate dovedi extrem de util. Iti poti face astfel o idee clara cat de mult cheltuiesti pentru intretinerea cladirii si mai ales, prin recomandarile ce insotesc acest certificat, afli ce ar trebui sa faci pentru a reduce aceste cheltuieli si a spori confortul propriu cu cheltuieli minime.


            Aici - Certificat Energetic Bucureşti 

Avizare Energetica
Pentru emiterea unui Certificat Energetic, pretul este influentat de suprafata desfasurata a locuintei.
Tarifele noastre sunt:
  • Garsoniera 250 lei, pentru garsonierele din Sectorul 2, Bucuresti
  • Garsoniera 270 lei
  • Apartament 2 camere 300 lei
  • Apartament 3-4 camere 350 lei
  • Casa cu suprafata desfasurata 4 lei/m2, nu mai putin de 400 de lei.
Pentru cladiri de birouri, depozite, hale industriale, hale frigorifice, spatii publice sau alte constructii, va rugam sa ne contactati pentru cel mai bun pret.
Preturile nu includ TVA.

Cele 7 “Note” sunt de la A la G insa fiecare clasa are in spate un punctaj de la 1 la 100 stabilit in functie de multi parametrii.
Piramida eficienta web 300px
Cum se stabilesc clasele?
La stabilirea clasei energetice sunt luate in calcul cele mai diverse criterii: grosimea peretilor, tipul de zidarie, tipul de acoperis, starea subsolului, starea coloanelor de incalzire, performanta sistemului de incalzire sau de aerisire. Toate aceste informatii se obtin prin cercetarea la fata locului de catre auditorul autorizat, din documentele specifice sau, in lipsa acestora, din informatiile provenite de la proprietar sau prin masuratori specifice.
Clasa energetica A presupune un consum de mai putin de 125 kwh/m2/an, energie consumata pentru asigurarea conditiilor optime – temperatura, iluminat, apa calda. La polul opus, clasa energetica G presupune un consum de peste 820 Kwh/m2/an.
Majoritatea cladirilor din Romania se incadreaza in acest moment in clasa C sau D. Nici chiar cladirile noi, cele mai multe din ele, nu intra in clasa A, decat daca au fost special proiectate si construite in acest sens. Ideal, in acest moment, este de a duce o cladire in clasa B sau C iar masuri urgente ar trebui luate pentru cladirile din clasa E, F sau G.
Totusi, prin masuri specifice, performanta energetica a unei cladiri se poate imbunatatii substantial. Acest lucru se traduce simplu: prin reducerea cheltuielilor, mai ales in sezoanele cu temperaturi extreme si un confort sporit. Pentru ca, nu-i asa, nu vrem neaparat sa stam cu manusi si fular in fata televizorului in miez de iarna sau cu punga de gheata in brate in miez de vara!

Avizare Energetică
 
Avizare Energetica

Cum pot imbunatati performantele energetice ale cladirii mele ?

Principalul rol al Certificatului Energetic este de a indica daca o cladire are nevoie sau nu de imbunatatiri pentru a deveni mai “economica”. Cu alte cuvinte, daca are nevoie si in ce masura, de Reabilitare Termica.
De altfel, orice Certificat emis trebuie sa contina “masuri recomandate” – partea cea mai importanta din punct de vedere al proprietarului sau viitorului proprietar.
Cu cat o locuinta se afla intr-o clasa energetica mai joasa, cu atat, lucrarile de reabilitare termica ar trebui sa aiba loc mai urgent si cu o amploare mai mare. Trebuie insa puse mereu in balanta cheltuielile si beneficiile prin prisma economiilor generate.
Cum cresterea pretului energiei este o certitudine, randamentul lucrarilor de reabilitare devine tot mai mare.
Cele mai eficiente metode de imbunatatire a performantei energetice din punct de vedere cost versus beneficii ar fi:
  • - termoizolarea peretilor exteriori
  • - folosirea geamurilor termopan
  • - termoizolarea acoperisului sau a terasei
  • - optimizarea iluminatului interior si folosirea pe cat posibil a luminii naturale
  • - optimizarea incalzirii apei calde
  • - optimizarea sistemului de incalzire si racire
  • - folosirea pe cat posibil a resurselor regenerabile
Sunt insa si metode care nu tin de materiale sau lucrari de constructie ci mai degraba de imaginatie. De exemplu, plantarea unei bariere de copaci poate creste gradul de protejare a unei case in fata vanturilor reci din mijlocul iernii sau a soarelui puternic in miez de vara. Captarea si folosirea apei de ploaie poate reduce consumul de apa menajera.

Inca in stadiul de proiectare este necesar sa se tina cont de consumul si tipul de energie consumat de o cladire. De aceea, in aprobarea planurilor arhitecturale este solicitat de multe ori si Certificatul Energetic care este de altfel obligatoriu in momentul receptionarii cladirii.
De ce este important ca o cladire sa fie economica ?
In primul rand pentru ca pretul energiei conventionale nu are de gand sa scada iar in urmatorii 10 ani, probabil, nici pretul energiei neconventionale nu va scadea foarte tare.
In al doilea rand, pentru a-i creste valoarea. Poti vinde sau inchiria mai bine si mai repede o locuinta care nu genereaza cheltuieli majore.
Nu in ultimul rand, legislatia in viitor va fi tot mai stricta in acest domeniu astfel incat, proiectand acum o cladire economica, scapi de eventuale investitii ulterioare ce ar putea fi impuse prin lege.



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu